Scroll To Top

Kim Horsnell (1971) – Krachtig, energiek, betrokken en intuïtief

Een gezin bestaat uit meerdere individuen die daarbinnen allemaal in een eigen rol zijn gegroeid, met een eigen identiteit, eigen verlangens en dromen, eigen frustraties en pijn en eigen tegenslagen. Om met het hele gezin een eenheid te kunnen vormen, in balans te kunnen zijn, moet er aandacht en ruimte zijn voor ieder individu op zich. Ruimte voor ieder, om zijn eigen echte ik te mogen zijn, zijn eigen gevoelens te mogen hebben en zijn eigen ontwikkelingen door te mogen maken. Daarmee groeit het gezin tot een echt thuis en heeft het veerkracht om in balans te blijven.

Op het moment dat ikzelf de balans kwijt was en ik met hulp van een coach hieraan ging werken, ontstond er weer een stevige fundering waardoor alles in mijn leven, en daarmee ons gezinsleven, beter ging stromen.

Tijdens mijn jaren als kinderarts op de intensive care heb ik gezinnen begeleid aan het begin van moeilijke rouwprocessen. Vanuit deze baan in het ziekenhuis kon ik alleen bij dit beginproces betrokken zijn en moest ik de verdere begeleiding helaas uit handen geven.

Het feit dat 75%-95% van de ouders met een chronisch ziek kind of na het verliezen van een kind uiteindelijk uit elkaar gaan vond ik schokkend. Hieruit groeide mijn wens om individuen en gezinnen na tegenslag langer te kunnen begeleiden, zodat zij er als individu en gezin samen goed doorheen kunnen komen. Daarom ben ik toen ik met mijn gezin in 2013 naar Boston verhuisde gestart met mijn opleiding Psychologie aan de Harvard University.

In 2016 verhuisden wij terug naar Nederland en ben ik daadwerkelijk aan de slag gegaan met mijn wens. Bij CIC Family help ik ouder(s) en families om een goede balans te (her)vinden. Aanleiding kan een ingrijpende gebeurtenis zijn, maar dit hoeft niet. Op een proactieve manier stilstaan bij het familieleven dat je samen wenst, voorkomt dat je ongemerkt in de knel raakt.

Kernactiviteiten: coaching in gezinsbalans, familiewaarden, jezelf zijn binnen het gezin, identiteit, en zingeving.

Werkzaam in heel Nederland met een vaste praktijk in Haarlem en werkzaam op Fort Vijfhuizen.

Kim Horsnell 

Meer weten:
kim@cicfamily.nl
+31 23 760 23 16

Volg ons CIC Family & CIC Company