Scroll To Top

Guus Hendriks (1962) – Vertrouwen wekend, down to earth, humorvol, toegankelijk

In onze samenleving wordt van jongeren gevraagd dat ze al vroeg belangrijke keuzes maken, terwijl zij volop bezig zijn met het ontdekken van hun identiteit. In een levensfase waarin ‘het hier en nu’ veel belangrijker is dan iets abstracts als ‘de toekomst’. Vaak wordt dan in opperste onzekerheid een (studie)keuze gemaakt die gebaseerd is op de overtuiging van anderen zoals ouders, vrienden of docenten. Een keuze die vervolgens toch niet de juiste blijkt te zijn: na twee maanden wordt de studie afgebroken. En dan slaat de twijfel toe. Want: wat nu?

Jarenlang werkte ik in de zakelijke dienstverlening, maar uiteindelijk lag daar toch niet mijn hart. Medio 2012 besloot ik het roer om te gooien en ben ik gaan doen wat ik al langere tijd wilde: jongeren helpen bij het vinden van hun unieke pad in deze steeds complexer wordende wereld. Ik liet mij omscholen tot talentencoach.

Met name in deze 'met-de-handen-in-het-haar'-periode kom ik veel buikpijn tegen, zowel bij de jongeren als bij hun ouders, juist ook omdat jongeren in deze levensfase doorgaans niet graag luisteren naar de goedbedoelde adviezen van hun ouders. Vaak wordt meer waarde gehecht aan de mening van iemand van buiten. Zoals een talentencoach die concreet met hen aan de slag gaat.

Daarbij help ik jongeren bij het vinden van hun persoonlijke, unieke levenspad. Ik ga met ze op zoek naar datgene waar hun ogen van gaan stralen, waar hun hart sneller van gaat kloppen en waar ze zich met hart en ziel aan willen wijden. Het liefst natuurlijk vóórdat ze toekomstbepalende keuzes maken.

Verder wil ik jongeren helpen bij het maken van een vliegende start in onze steeds minder voorspelbare samenleving. Bijvoorbeeld als ze een succesvolle doorstart willen maken nadat een foute afslag genomen te hebben. Vanuit (zelf)vertrouwen, met oog voor ieders unieke kwaliteiten en specifieke talenten en vanuit de overtuiging dat iedereen niets liever wil dan zinvol én succesvol bijdragen aan onze samenleving.

Ik zet het Jong Talentenspel in om jongeren (10-21 jaar) zicht te geven op hun talenten. Via CIC Company begeleid ik ook volwassenen als onderdeel van bijvoorbeeld een loopbaantraject.

Kernactiviteiten: talentontwikkeling, jong talentenspel en ontplooiing.

Werkzaam in de randstad en een vaste praktijk in Den Haag. 

Guus Hendriks 

Meer weten:
guus@cicfamily.nl

+31 6 14 16 39 23

Volg ons CIC Family & CIC Company